User:Raimpff

From LAG
Jump to: navigation, search
Lagger
Tahr.png

zo. prettig gestoord en toch successvol:

vandaag heb ik het engelse woord tahr geleerd. dat schijnt dus een soort bok te zijn. trusty tahr, ik vertrouw jou. vooruit met de geit!--raimund (talk) 21:44, 5 February 2015 (CET)

trusty tar geheel over gedaan door ubuntu opnieuw te installeren. schitterend om mee te maken! ik blij, dat het nu allemaal werkt.

omdat ik last had van de partitie waar windows op zit, vergrootten wij die eventjes. mooi zo, maar ik zou wel de baas willen blijven over mijn windows-partitie en kunnen wissen wat verveeld.

dan had ik nog i.p.v. toetsenborden mijn stem voor text willen gebruiken. dat is niet helemaal gelukt, maar wij zijn er dichtbij. ook een mooi resultaat: ik weet eindelijk hoe ik mijn gsm als modem kan gebruiken.

hartelijk dank, muppeth!--raimund (talk)20:26 7 February 2015

vandaag foto's en radar raimund (talk) 19:38, 12 February 2015 (CET)

de ubuntu-software te updaten lukte niet. Webmind hielp me met de regels "sudo apt-get update", "sudo apt-get upgrade" en "sudo apt-get dist-update". ik doe wat voorstellen voor de bieb van het laglab en voor het wiki-lemma "Library". niemand lijkt te weten hoe ik google2ubuntu speech recognition aan de praat krijg: "Sprechen Sie bitte" lees ik, maar als ik praat gebeurt er nog niets. waarom zie ik geen letters verschijnen? --raimund (talk) 19:48, 14 February 2015 (CET)

helemaal overdoen, jongens! want eerste start met netkabel aangesloten bracht me naar grml. mijn poging om dan weer bij mijn ubuntu-partitie te komen deed ons de installatie van ubuntu over doen, deze tweede start liep fout af en nu ben ik windows7 kwijt. was niet gebackupd. de datapartitie wel. toch wil ik devnull bedanken voor de prettige samenwerking waardoor ik mezelf nu in staat acht om de buren aan ubuntu te helpen (de eerste diende zich meteen aan). intussen wiki aangevuld: "how to scan". volgende stap: text voor een kleine affiche aan de deur over laglab/eerste stappen.--raimund (talk) 20:49, 21 February 2015 (CET)

de poster (affiche) is klaar, maar de laptop weigert mijn printer aan te sturen (dvd afspelen en open LAN zoeken lukt thuis evenmin). op donderdag zit ik in het cafe te wachten dat de deur van LAG opengaaat. dan maar Windows kopen lijkt me.--raimund (talk) 18:08, 26 February 2015 (CET) wel open, maar ook hier lukt het niet om een drukker aan te sturen; is er geen internet access--raimund (talk) 18:10, 26 February 2015 (CET) yes, nu is er wel een kabeltje naar het www--raimund (talk) 21:36, 26 February 2015 (CET)

dezelfde open vragen, maar het lukt mij om wiki.laglab.org/Library aan te vullen en wiki.laglab.org/New_Babylon_Library in te vullen.--raimund (talk) 16:07, 28 February 2015 (CET) dankjewel muppeth voor oplossingen. nu print ik weer en bekijk ik weer films via VLC. gesprek met Martin uit Sweden die daar dolgraag een hacklab zou willen stichten. --raimund (talk) 19:21, 28 February 2015 (CET) raamposter opgehangen "upload your crypto idea on www.cryptodesign.org"--raimund (talk) 19:29, 28 February 2015 (CET)

intussen heb ik Windows terug op mijn laptop; maar Ubuntu moest van de PC-doktor weg, want de partities werkten anders niet mee. zit ik weer in Laglab voor installatie van Ubuntu; deze keer heb ik het ge-download. verder wiki.laglab.org/New_Babylon_Library vorm gegeven, maar de leuke foto wist ik niet er bij te plaatsen.--raimund (talk) 20:34, 5 March 2015 (CET)

devnull is er weer en deze keer bemoien zich zijn vrienden uit Griekenland en muppeth en nog wat mensen met mijn wens om naarst windows ubnuntu te nemen en op een derde partitie er tussenin mijn data te stallen...en feitelijk is het deze avond eindelijk gelukt. bedankt jullie allemaal! raimund (talk) 21:54, 8 March 2015 (CET)

dat ik makkelig bij mijn data kan: dankjewell devnull. nu nog een printer-driver van het net plukken voor Linux. aan "google2ubuntu speech recognition" begin ik niet opnieuw. wat zou ik verder kunnen komen doen? raimund (talk) 23:54, 12 March 2015 (CET)

vandaag alleen de groetjes uit Den Bosch--raimund (talk) 17:49, 14 March 2015 (CET)

donderdag had ik nog de groeten uit Berlijn willen doen. dat kon dus niet in een internet-cafe: "uncommitted DB writes...on line 3944". zal ik proberen door te gaan onder deze omstandigheiden?--raimund (talk) 17:16, 21 March 2015 (CET)